10. februar 2021

Ny lufthavnschef i Stauning Lufthavn

Frank Mosgaard Kristiansen, lufthavnschef Stauning Lufthavn. Privatfoto

Med et begrænset antal lufthavne i Danmark, er der også grænser for, hvor tit et job som lufthavnschef bliver slået op. Derfor var 55-årige Frank Mosgaard Kristiansen da heller ikke i tvivl om, at han skulle søge det, da sædet i Stauning Lufthavn blev ledigt.

- Luftfart, fly og alt inden for aviation ligger i mit DNA, og har altid gjort det. En position som lufthavnschef for Stauning Lufthavn er i min optik ikke et job, men en passion, der indeholder utrolig mange facetter, siger han og tilføjer:

- Jeg glæder mig til det hele – lige fra maling af hangar, til kontakt med erhvervslivet omkring udviklingspotentiale og samarbejde, til de politiske debatter og sparring med bestyrelsen om retningen på fremtidens lufthavn. Det er alt sammen noget, jeg brænder for.

Med en fortid i en række virksomheder og organisationer har Frank Mosgaard Kristiansen en solid ledelsesmæssig baggrund, som han vil sætte i spil i videreudviklingen af Stauning Lufthavn. Eller som han siger: ”Til at sætte Stauning Lufthavn på verdenskortet.”

Fra Spjald til Saudi Arabien

Frank Mosgaard Kristiansen bor i Holstebro, men er opvokset i Spjald. Her tog han selv et kig på verdenskortet, da han havde bestået sin højere handelseksamen fra Ringkøbing Handelsskole. Derfor var det i Phoenix i USA, at han uddannede sig til pilot, ligesom han senere har taget en online MBA fra Washington International University.

Kombineret med interessen for fly og flyvning, har Frank Mosgaard Kristiansen arbejdet med handel, afsætning og udvikling af markeder – primært inden for nichefødevarer og dyrefoder. Undervejs har han arbejdet for virksomheder og organisationer i så forskellige egne af verden som i Saudi Arabien, Nordsjælland, Storbritannien, Malta - og Ulfborg, hvor han i 2017-2019 var direktør for DGI Vestjylland.

Idrættens verden har han også ’dyrket’ som tennis-, håndbold- og fodboldtræner, ligesom han fortsat sidder i bestyrelsen for en række råd og organisationer, der arbejder for idræt og kultur, herunder også DGI Vestjylland.   

Som leder peger han på sin uformelle tilgang og siger:

- Jeg fungerer på alle organisatoriske niveauer, har humor og ofte en ”skæv” tilgang til tingene. Og så fungerer jeg lige godt klædt i casual som i habit.

Et omdrejningspunkt

Frank Mosgaard Kristiansen starter i jobbet allerede i dag, onsdag. Og den nye lufthavnschef har højtflyvende ambitioner og visioner for Stauning Lufthavn:

- En lufthavn som Stauning skulle med tiden gerne blive et samlingspunkt for mange forskelligartede aktiviteter, der kan understøtte regions erhvervsliv, herunder f.eks. oplevelsesøkonomien, robot- og droneteknologier samt turismen, siger han, og tilføjer:

- Kan vi få Stauning Lufthavn til at blive et naturligt omdrejningspunkt som innovationens og luftfartens nichehøjborg, hvor vi skaber synergier og skabe en udvikling, der fletter de kommunale og private instanser sammen til en dynamisk engageret masse, så tror jeg på, at Stauning Lufthavn igen kan opstå som en metropol.

Også I Ringkøbing-Skjern Kommune er der høje forventninger til udviklingen af Stauning Lufthavn:

- Jeg ser frem til, at Frank Mosgaard Kristiansen tiltræder. Vores forventning er, at han kan videreføre det store arbejde, som Helle Boller har gjort for at rette op på en slidt lufthavn, for at udvikle nye forretningsområder og for at sikre lovliggørelse af de forhold, som Trafikstyrelsen har påtalt, siger John G. Christensen, formand for bestyrelsen i Stauning Lufthavn.

På grund af coronasituationen vil Frank Mosgaard Kristiansens tiltrædelse i Stauning Lufthavn først blive markeret med en reception på et senere tidspunkt.