19. oktober 2019

Kom til fyraftensmøde om frivillige

Colourbox-foto

”Danmarksmestre i frivillighed”. Ja, det er faktisk hvad vi kalder os i Ringkøbing-Skjern Kommune. Og med god grund, for over halvdelen af os arbejder frivilligt. Men hvorfor gider vi blive ved?

Hvad er det, der får den frivillige lilleput-træner til at møde op og trække et tungt – og vigtigt – læs i den lokale fodboldklub uge efter uge, år efter år – og i al slags vejr? Og hvad er det, der får besøgsvennen til at blive ved med at komme på besøg på plejehjemmet?

- Der er sikkert lige så mange svar på det spørgsmål, som der er frivillige. Men det er vigtigt, at de frivillige ledere i foreningerne også husker at trække stikket og reflektere over deres eget frivillige engagement, og at de kigger på, hvordan de bruger de frivillige kræfter, motiverer dem – og på hvordan de kan tiltrække og fastholde flere frivillige, siger Lene Holm Poulsen, fritidskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommunes Kultur, Natur og Fritidsafdeling.

I forsøget på at klæde lederne i de frivillige foreninger og organisationer endnu bedre på til at huske at påskønne, motivere, rekruttere og fastholde de mange frivillige arrangerer Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest derfor nu et fyraftensmøde med netop motivation, rekruttering og organisering af frivillige kræfter i foreningslivet på dagsordenen.

Fyraftensmødet afholdes den 29. oktober kl. 17.00-20.00 i Medborgerhuset i Ringkøbing. Der er forplejning undervejs, så tilmelding er nødvendig og bindende. Tilmelding sker på e-mailadressen fritid[mail]rksk.dk

Til at styre slagets gang kommer konsulentvirksomheden Ingerfair, som beskæftiger sig med koordinering, involvering og ledelse af frivillige ud fra en idé om at anerkende, at det kræver en særlig faglighed at arbejde med frivillige.

På dagsordenen til fyraftensmødet er:

  • Organisering af frivillige
  • Rekrutterings-fif og metoder til, hvordan man får fat på nye frivillige, samt hvordan man fastholder dem.
  • Ledelse og lederstil, hvor man får indsigt i den grundlæggende teori om ledelse af frivillige

- Mange af os kender det godt fra arbejdspladsen, men også i den frivillige verden er vigtigt, at ’medarbejderne’ - eller de frivillige - kan se, at ledelsen viser vejen, er autentisk og går forrest i opgaverne, forklarer Lene Holm Poulsen.

Hun håber derfor, at rigtig mange frivillige ledere vil benytte lejligheden til at få skærpet indsatsen for både at påskønne deres frivillige medhjælpere og til at finde og fastholde de engagerede kræfter:

- Frivillige kræfter er guld værd, og rigtig mange frivillige lægger mange timer og en masse hjerteblod i deres frivillige arbejde, men netop derfor er det vigtigt at deres indsats også bliver værdsat gennem en god organisering og ledelse af arbejdet, siger hun.

 

FAKTA:

Fyraftensmødet ”Hvordan rekrutterer og leder man frivillige?” afholdes i Medborgerhuset, Herningvej 7A, 6950 Ringkøbing, tirsdag d. 29. oktober 2019 kl. 17.00 – 20.00 (der serveres forplejning undervejs)

Det koster 100 kr. at deltage. Betalingen sker kontant på dagen og kvittering udleveres ved betaling. Tilmelding senest onsdag d. 23. oktober ved at sende en mail (med info om antallet af deltagere og navnet på den forening, man kommer fra) til fritid[mail]rksk.dk

Tilmeldingen er bindende og betalingen vil blive opkrævet uanset deltagelse eller ej.

Se invitationen til fyraftensmødet her:

/Files/Nyheder/Oktober2019/Invitation til fyraftensmødet rekruttering af frivillige.pdf