27. oktober 2021

Regeringsudspil placerer nyt nærhospital i Tarm

colourbox

Som en del af decentraliseringsudspillet ”Tættere på” foreslår regeringen et nyt nærhospital i Tarm. 

En tur med flexbil til og fra Herning eller Holstebro for at få taget en blodprøve eller et røntgenbillede.

Dét er i dag tilbuddet til mange af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Men et nyt nærhospital i Tarm er med i det regeringsudspil, som bl.a. sundhedsminister Magnus Heunicke onsdag morgen præsenterede.

Detaljerne omkring, hvad nærhospitalet i Tarm - og de øvrige 19 foreslåede nye nærhospitaler - skal kunne tilbyde af behandlinger, skal aftales nærmere mellem Sundhedsstyrelsen, regionen og kommunen.

Men i Ringkøbing-Skjern Kommune er borgmester Hans Østergaard begejstret over udsigten til, at borgerene kan få nemmere adgang til et styrket og løftet sundhedsvæsen tæt på:

- Det er godt for borgerne og det er godt for balancen mellem øst og vest, siger borgmesteren og tilføjer:

- For Ringkøbing-Skjern Kommune betyder et nærhospital noget for vores bosætning, vores tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og vores selvforståelse. Og for den enkelte borger betyder det da noget, om man skal afsætte det meste af en dag for at få taget nogle prøver, eller om man kan få det gjort lokalt og nå det på en halv formiddag.

Også formanden for kommunens Social- og Sundhedsudvalg, Lennart Qvist hilser regeringsudspillets placering af et nærhospital i Tarm velkomment:

- Ligesom i resten af Danmark bliver vi også i Ringkøbing-Skjern Kommune flere ældre, og flere, der lever længere med kroniske eller behandlingskrævende sygdomme. Derfor betyder det meget for borgernes tryghed og mulighed for at transportere sig til hospitalsbehandling, at det ser ud som om vi får et nærhospital i Tarm, siger han.

Lennart Qvist peger på, at Ringkøbing-Skjern Kommune allerede gennem et team af akutsygeplejesker har gjort en stor indsats for at styrke den nære indsats for at forebygge genindlæggelser på akuthospitalet – noget sundhedsministeren også pegede på, at en styrkelse af den nære sundhed fremover skal inkludere.