12. oktober 2022

Frivillige hædres for fuld musik - hvem vil din forening indstille?

Frivillige hædres for fuld musik - hvem vil din forening indstille?

Foto: Skjern Fotoklub

Det bliver nærmest som en slags Oscar-uddeling. Med lys og lyd, konfetti og uddeling af priser. Med festmiddag og bobler i glasset. Alt sammen for at fejre de frivillige, som uge efter uge bruger deres fritid på at stille op, gøre en ekstra indsats og inspirere andre til at deltage i fællesskaberne.

Til det store awardshow den 27. januar skal der uddeles en række priser, som udover hyldest og ære også består af diplom og 5000 kroner. Men hvem skal fejres? Det er hér, de lokale foreninger kommer ind i billedet - de skal nemlig senest den 31. oktober indstille den kandidat, de synes lever op til kriterierne for de syv priser. Læs kriterierne for priserne her  Festen er desuden også en anledning til at hylde dem, der i årets løb har vundet forskellige mesterskaber.

- Det her er Byrådets måde at give noget tilbage til vores mange frivillige. Der er mere end 1600 foreninger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er en masse fællesskaber, hvor vi kan mødes, dyrke vores interesser og være noget for hinanden. Det er guld værd. Og det gør de frivillige her i kommunen muligt hver dag stort set året rundt - nu er det så vores tur til at give noget tilbage til dem, siger Erik Viborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Men hvem skal hyldes? Frivillige er en bred skare i alle aldersgrupper. WestAwards er for alle typer foreninger, som alle er velkomne til at deltage i festlighederne med nominerede, bestyrelser og medlemmer, der kan heppe og skabe god stemning.

Selvom foreningsarbejde i høj grad er en "holdsport", er der som regel én i alle foreninger, som trækker et ekstra læs, én, som går forrest og om hvem de andre medlemmer tænker: Godt, at vi har hende eller ham i vores forening. Det er dem, foreningerne skal indstille til de forskellige priser, som deles ud denne aften. Priserne uddeles i forskellige kategorier, så der er gode muligheder for at hylde de lokale ildsjæle.

- Vi laver simpelthen en kæmpe fest, hvor der vil være masser af lokal underholdning i høj kvalitet. Vi har skrevet kontrakt med sangeren Karl Kristian, som for nylig vandt Autors Hæderspris. Kulturskolen underholder, der kommer danseshow, små opvisninger og humoristiske indslag fra Fjord Revyen, fortæller fritidskonsulent Linda Milling, der derfor opfordrer:

- I foreningerne kan man benytte lejligheden til at lave den almindelige foreningsaften om til denne fest-aften. Det her er en virkelig god mulighed for at give noget tilbage til dem i foreningerne, som gør så meget for andre. Det er en mulighed for at påskønne deres store arbejde - og festen bliver bare sjovere jo flere vi er.

 

Læs mere om de priserne der skal uddeles her

Er foreningen vant til at bruge foreningsportalen, kan man sende indstillingen HER og ellers på mail til fritid@rksk.dk

Det er gratis at være med til West Awards, der foregår den 27. januar i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter klokken 19.30-22.30, men man skal have en billet . En madbillet til festmiddagen klokken 17 koster 250 kroner. Uanset om man skal spise med eller ej, skal man bestille billet HER