7. februar 2022

Forberedelserne til Sundhedsugen er i gang

Forberedelserne til Sundhedsugen er i gang

Uge 17 ser mange nye aktive tiltag ofte dagens lys ude på kommunens virksomheder, i foreningerne og i lokalsamfundene. Sådan bliver det også i år.

Uge 17 er nemlig Sundhedsuge i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I år er Sundhedsugen som noget nyt koblet op på kommunens deltagelse i konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune. Derfor er der lagt op til, at aktiviteterne i Sundhedsugen også handler om naturen. Aktiviteterne kan foregå i naturen, være med naturens elementer eller med oplysning om naturen.

- Vi har stor gavn af at være i naturen og derfor giver det god mening at tale om natur og sundhed i samme sætning, siger Trine Bloch Burmølle, udviklingskonsulent ved Sundhedscenter Vest.

Mange gode ideer er gratis, lige som naturen tilbyder masser af gratis oplevelser. Men når man som forening står og vil invitere andre med til en fælles sund natur-aktivitet, kan det være, at man mangler penge til nogle bolde, kaffe, reflekser eller andet, der gør, at aktiviteten bedre kan gennemføres. Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune oprettet en pulje, hvor arrangører kan søge op til 4000 kroner til deres aktivitet. 

Som noget nyt i år står Sundhedscenter Vest bag at få lavet en musikvideo, som alle kan deltage i.

- Vi laver en fælles dans, som alle kan lære. Opfordringen er så, at man danser til det valgte musik, optager dansen et sted i naturen og sender filmen ind til os. Så vil vi sætte filmklippene sammen til én samlet musikvideo, hvor man har det sjovt, danser og viser forskellige natursteder frem, fortæller Tine Bloch Burmølle, der glæder sig til at se, hvad foreninger, skoleklasser, arbejdspladser, plejehjem, børnehaver og mange flere får ud af dén udfordring.

 

Fakta:

  • Ansøgningsfrist til pengepuljen er den 28. februar
  • Sundhedsugen er uge 17 – den 25. april til den 1. maj.
  • Læs mere om sundhedsugen og pengepuljen på Sundhedscenter Vests hjemmeside www.sundhedscenter-vest.rksk.dk