16. september 2019

220 ildsjæle vil høre om fundraising

220 ildsjæle vil høre om fundraising

Der bliver kø foran indgangene til Vestjysk Gymnasium i Tarm, når FrivilligVest og Ringkøbing-Skjern Kommune onsdag kl. 17-20.30 afholder temamøde om fundraising.

Hele 220 ildsjæle fra frivillige foreninger og organisationer i hele kommunen havde nemlig tilmeldt sig mødet, da tilmeldingsfristen udløb i sidste uge.

- Det er fuldstændig overvældende. Jeg tolker den store interesse som et udtryk for, at der er masser af engagerede mennesker med gode idéer og projekttanker som de bare lige mangler økonomisk hjælp til at få ud over rampen, siger Lotte Finnerup. Som landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune tager hun imod ansøgninger til kommunens landdistriktspulje og kan bevidne, at der er langt flere idéer til projekter, end der er penge til at realisere i kommunens puljer.

- Selvfølgelig er de mange tilmeldte dermed også et udtryk for, at folk kigger i andre retninger for at skaffe penge til deres projekter, men det er også et udtryk for det vestjyske DNA, at vi er driftige og afsøger alle muligheder for at nå de mål, vi har sat os på fællesskabets vegne, tilføjer hun.  

På dagsordenen til temamødet med titlen ”Fundraising: Sådan skaffer du midler til dine projekter” er der både fortællinger og inspiration fra de helt nære, lokale projekter – og fra de lidt større projekter.

Temaaftenen starter med oplægget ”10 gode råd om fundraising” af Lotte Jensen, direktør i projektudviklings- og fundraising-firmaet Up Front Europe og slutter af med et oplæg af Michael Eis fra firmaet Boomerang om crowdfunding som et alternativ til traditionel fundraising.

Imellem de to oplæg er der stationer, hvor man kan komme i dialog med nogle af de store, pengestærke fonde i Danmark som f.eks. Trygfonden, DGI-puljerne, Nordea fonden, Velux fonden. Desuden vil der være mulighed for at få en dialog med oplægsholderne, ligesom man kan høre mere om §18-puljen, LAG-midlerne (EU-midler til landdistriktsudvikling) og andre puljer.

Læs evt. mere her: https://www.rksk.dk/nyheder/kommunen/august/kom-til-temaaften-om-fundraising