8. september 2022

Har du økonomisk sans og lyst til at hjælpe andre? Så er der brug for dig

Har du økonomisk sans og lyst til at hjælpe andre? Så er der brug for dig

Økonomiske problemer kan gøre livet svært, surt og trist. Over hele landet er der derfor gældsrådgivere, som hver uge hjælper borgere med at få styr på og overblik over kreditorer, indtægter, udgifter og betalinger.

Det gør der også i Ringkøbing-Skjern Kommune. Også her er der borgere, som har mistet overblikket over deres økonomiske situation. Det skyldes især gæld. Hvordan får man afbetalt en gæld, der har vokset sig uoverskueligt stor? Hvor mange penge har man tilbage, når regningerne er betalt? Kan man få gældssanering? Og hvordan får man det? Der er mange spørgsmål, når økonomien spænder ben for livet.

Projektet På Fode Igen består af frivillige, som hjælper de økonomisk trængte borgere med at genvinde overblikket og lidt mere frihed.

- Men nu mangler vi frivillige, siger leder Marianne Hindhede.

Hun opfordrer derfor alle med en økonomisk eller socialrådgiverfaglig baggrund til at overveje, om de kan bruge to-tre timer en eller to gange om måneden på at hjælpe økonomisk udfordrede med at komme på fode igen.

- Så hvis du er nuværende eller tidlige bankrådgiver, jurist, socialrådgiver eller har kompetencer i sociale ydelser, skal du endelig kontakte os. Det må du også gerne, hvis du er gået på efterløn eller pension men fortsat gerne vil bruge dine kompetencer, siger Marianne Hindhede og tilføjer:

- Vi kan også bruge din hjælp, hvis du er studerende på socialrådgiveruddannelsen og gerne vil bruge din faglighed til at hjælpe andre.

Hvis man ikke har erfaring med at sidde over for en borger og gennemgå en vanskelig økonomi, skal man ikke holde sig tilbage. På Fode Igen tilbyder nemlig en uddannelsesdag og efterfølgende kurser og møder, så man er helt opdateret på hjælpemulighederne og på, hvordan man bedst kan hjælpe andre med at hjælpe sig selv.

- Det vigtigste er, at du har en relevant baggrund – og at du har lyst til at gøre en forskel for mennesker, der har det økonomisk svært, siger Marianne Hindhede, som glæder sig til at tage imod de nye frivillige.

Er du den næste frivillige gældsrådgiver, kan du kontakte Marianne Hindhede på telefon 51 70 20 24 eller e-mail: vaerestedet.skjern@kfumsoc.dk