28. februar 2023

Tilflyttere tilbydes at møde andre med samme interesse

Velkomstarrangement med Skjern Håndbold (Arkivfoto)

Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til velkomstarrangementer med forskellige temaer. Det giver tilflyttere mulighed for at møde andre med samme interesse

En række nye borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er med til at heppe fra lægterne, når Skjern Håndbold i aften på hjemmebanen i Skjern Bank Arena spiller i Europa-Cup mod ungarske Balatonfüredi KSE.

Knap 60 tilflyttere deltager i aftenens velkomstarrangement i Skjern. De vil udover håndboldkampen blive budt velkommen af borgmesteren, få aftensmad og mulighed for at hygge med andre tilflyttere, medarbejdere fra kommunens profilerings- og bosætningsteam samt nogle af kommunens frivillige velkomstambassadører.

Velkomstarrangementet med sportstemaet i aften er det første af årets seks velkomstarrangementer for tilflyttere, der er flyttet til Ringkøbing-Skjern Kommune i perioden 1. marts 2022 til og med 31. december 2022.

-Vi vil rigtig gerne have vore tilflyttere til at falde godt til. Når du flytter til et nyt område, så har du brug for at få nye netværk og venner og at lære de nye omgivelser at kende. Det vil vi gerne hjælpe med, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalg.

-Vi har i gennem flere år haft rigtig gode erfaringer med at bruge sportsarrangementer til at samle tilflytterne, som ved aftenens arrangement. Skjern Håndbold er jo en del af vores vestjyske DNA, som vi er meget stolte af. Nu udvider vi valgmulighederne, så de f.eks. tilpasses familier med små børn og kunst- og historieinteresserede i erkendelse af, at det er lettere at finde bekendtskaber og nye venner, hvis man har fælles interesser. Det er i alt fald hensigten med de seks tematiserede velkomstarrangementer i år, forklarer Søren Elbæk.

Borgere, der er flyttet til kommunen i perioden 1. marts 2022 til og med 31. december 2022, har derfor som noget nyt med invitationen til velkomstarrangement i deres e-boks fået mulighed for at vælge mellem seks forskellige temaer i år. Ud over sportsoplevelsen i aften er temaerne:

  • Oplevelser i naturen i Naturens Rige søndag 11. juni med rundvisning, Disc Golfbane, mountainbike, skovlegeplads og mad over bål ved Momhøje Naturcenter
  • Nøj det er for børn i Naturens Rige søndag den 20. august med leg i bl.a. trætoppene i WOW Park
  • Historisk oplevelse i Naturens Rige søndag den 17. september med bl.a. bunkertur ved Houvig-fæstningen
  • Smag på Naturens Rige torsdag den 5. oktober med bl.a. madlavning med lokale råvarer og produkter i Fødevareparken Skjern Enge.
  • Kunst i Naturens Rige søndag den 29. oktober med bl.a. besøg og rundvisning i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk.

Nye borgere, der er flyttet hertil fra 1. januar i år, må væbne sig lidt med tålmodighed. De vil senere modtage invitationer til velkomstarrangementer via deres e-boks eller ved brev, hvis de er fritaget for digital post.

FAKTA

Sådan tager Ringkøbing-Skjern Kommune imod tilflyttere:

  • Velkomstbrev fra borgmesteren med introduktion til kommunen
  • Besøg af en frivillig, lokal velkomstambassadør
  • Invitation til et velkomstarrangement
  • Brev med en personlig kode til en velkomstpakke, som de selv kan sætte sammen af udvalgte oplevelser og tilbud
  • Tilflytterjobordning: Tilflytter/eventuel partner, der endnu ikke har fået et job, kan få sit CV sendt ud til over 700 lokale virksomheder
  • Tilflyttere i aldersgruppen 20-35 år inviteres ind i netværket InWestjylland – Klubben for unge i Naturens Rige
  • Tilflyttere med international baggrund opfordres til at melde sig ind i Facebook-netværket Internationals Ringkøbing-Skjern 
  • Hjemmesiden flytmodvest.dk har oplysninger om bl.a. job og karriere, boliger, natur, kultur og fritid, som er særligt interessante for potentielle tilflyttere og tilflyttere. Gode råd til at få netværk og venner findes i afsnittet ”Nye naboer og venner”