3. september 2022

Flagdagen markeres i år med mindeplade

Flagdagen markeres i år med mindeplade

Det er i år 14. gang, at flagdagen for tidligere udsendte bliver markeret i Danmark. I Ringkøbing-Skjern Kommune bliver dagen markeret i Skjern, hvor det officielle program begynder mandag den 5. september klokken 16 i Skjern Kirke.

Formålet med Flagdagen er at minde, hædre og anerkende de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af Regeringen, Folketinget eller en minister, hedder det på hjemmesiden flagdagen.dk. Det formål gælder naturligvis også i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Her begynder programmet med en andagt i Skjern Kirke ved feltpræst Jesper Wiborg Andersen. Fra kirken går alle deltagerne samlet til Holger Danskes Plads, hvor der vil være kransenedlæggelse. Veteran og folketingsmedlem Marcus Knuth vil afsløre en mindeplade, som er opsat af foreningen Veteraner Ved Fjorden. Dagen slutter på Hotel Skjern, hvor kommunen er vært ved lidt mad og hyggeligt samvær. Her bliver Familienetværkets børnemedaljer også delt ud til børn, som er tæt knyttede til en udsendt soldat.

- Desværre er vi i år med krigen i Ukraine blevet mindet om, at fred og frihed ikke er noget, vi kan tage for givet. For det officielle Danmark er flagdagen en anledning til at vise, at vi anerkender den store og professionelle indsats, danske udsendte yder i alle verdens brændpunkter. I Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi naturligvis også gerne sige tak til vores mange lokale mænd og kvinder, der uselvisk har ydet en indsats på vegne af os alle, siger borgmester Hans Østergaard.

 

Fakta

  • Programmet i kirken og ved Holger Danskes plads er gratis og alle er velkomne.
  • Den del af arrangementet som foregår på Hotel Skjern kræver tilmelding.

Det fulde program er:

Kl. 16.00-16.30: Faneborg og andagt Skjern Kirke ved feltpræst Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og sognepræst i Staby Kirke, Jesper Wiborg Andersen.

Kl. 16.30-17.00: Faner føres fra Skjern Kirke til Holger Danskes Plads. De, som har lyst, går efter fanerne.

Kl. 17.00-17.30: Borgmester Hans Østergaard byder velkommen.

  • MF Marcus Knuth forestår indvielse af mindeplade til ære for de Danske soldater, der har forrettet international tjeneste for Danmark. Mindepladen er opsat på initiativ af Veteraner ved Fjorden
  • Borgmester Hans Østergaard, MF Marcus Knuth og Veteraner ved Fjorden lægger kranse
  • Fællessang

17.30-19.00: Mindre arrangement for tilmeldte på Hotel Skjern.

  • Ca. kl. 17.30-17.50 MF Marcus Knuth introducerer og overrækker Familienetværkets Børnemedaljer og diplom
  • Fællessang
  • Sandwich, kage, øl, vin, vand, kaffe og te og hyggeligt samvær

Kl. 19.00 Tak for i dag.