CULTURE UP

CULTURE UP handler om at opbygge kompetencer hos kulturinstitutioner, kunstnere og lokale myndigheder (kommuner og regioner) omkring at arbejde med europæiske kulturprojekter og udveksle erfaringer og viden om det lokale kulturliv med udgangspunkt i lokale styrker og best-practices i landdistrikter.

Udveksling af viden og erfaringer vil ske gennem netværksmøder, workshops, seminarer og job-shadowing med videre med det formål at lære af hinanden og sammen udforme en strategi for at arbejde med europæiske kulturprojekter i fremtiden - en strategi for at implementere europæisk kulturarbejde lokalt, både hos kulturinstitutioner og lokale myndigheder som led i udviklingen af det lokale kulturområde.

Målet er at bruge erfaringsudveksling på tværs af lande og på tværs af landdistriktsområder til at sikre en mere levedygtig kulturudvikling i lokalområdet og være med til at identificere nye løsninger på lokale udfordringer. Projektet har også til formål at skabe opmærksomhed omkring et rigt kulturliv i landdistrikter og vigtigheden af, at alle har mulighed for at opleve kultur, uanset hvor man bor.

Udarbejdelsen af en strategi for arbejdet med europæiske kulturprojekter skal være med til at bane vejen for, at nye kulturaktører kan se potentialer og udviklingsperspektiver for deres lokale arbejde ved at arbejde med europæiske partnere, så de får modet og ressourcerne til at gå i gang med processen.

Ambitionen er, at CULTURE UP motiverer og baner vejen for fremtidige europæiske samarbejdsprojekter på kulturområdet, som tager udgangspunkt i lokale potentialer eller udfordringer, som man i fællesskab ønsker at arbejde med.

Gå til projektets hjemmeside (på engelsk)

 

Projektlogo

EU-logo  

Kontaktoplysninger
Land, By og Kultur
Land, By og Kultur
Smed Sørensens Vej 1
6950 Ringkøbing