14. december 2022

Er der en ekstra plads ved dit julebord?

Colourbox

Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften. Det er baggrunden for, at Boblberg og Røde Kors igen i år appellerer til, at man melder sig på julevenner.dk, hvis man mangler et sted at holde jul eller nytår – eller hvis man har lyst til at åbne sit hjem for fremmede gæster. Ringkøbing-Skjern Kommune bakker op om initiativet.

Julen er en særlig tid. Men for mange er det også en ensom tid. Tusindvis af danskere sidder nemlig alene – uanset, at det er juleaften eller nytårsaften.

Derfor opfordrer Røde Kors og vennetjenesten Boblberg igen i år til, at man melder sig som juleven på julevenner.dk, hvis man mangler et sted at holde juleaften eller nytårsaften – eller hvis man omvendt har en ekstra plads omkring julebordet og juletræet – eller har lyst til at fejre årets sidste aften med en åben dør for nye bekendtskaber udefra.

julevenner.dk kan man oprette sig gratis - og opleve en anderledes men uforglemmelig jul i selskab med søde julevenner. På nytaarsvenner.dk kan man oprette sig for at blive nytårsvært eller -gæst.

- Traditionelt er der flere, der opretter sig som juleværter end som julegæster, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man ikke har nogen at holde jul med – og gerne vil have det, siger Emil Sloth Sig, frivilligkoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han tilføjer, at Juleven-tjenesten er blevet et lys i en ellers mørk tid for dem, der søger nogen at holde jul med og peger på, at der kan være mange gode grunde til, at folk har lyst til at opleve en anderledes jul med nye traditioner og god mad med nogen, man ikke kender endnu.  

- Man skal selvfølgelig være åben for at møde nye mennesker, når man går på julebesøg, ligesom man skal være parat til at åbne sit hjem for hvem, der nu banker på. Men jeg har endnu til gode at høre om julevenskaber, der ikke har været berigende for begge parter på én eller anden måde, siger Emil Sloth Sig.

Det er gratis at oprette sig som jule-/nytårsvært eller -gæst på julevenner.dk og på nytaarsvenner.dk.