11. december 2023

Nyt tilbud til alle der har behov for hjælpemidler

Nyt tilbud til alle der har behov for hjælpemidler

Hvis man har brug for en rollator, en badebænk eller noget lignende, har der hidtil været en kort ventetid, som er blevet brugt på sagsbehandling. Det kan for nogen virke underligt, at der skal være en tid til sagsbehandling på en badebænk - og det er derfor, man i Sundhed og Omsorg nu vil afprøve et nyt tilbud: Kvikservice.

Kvikservice er et tilbud til dem, der har brug for et "simpelt hjælpemiddel". Når man møder op i Kvikservice, vil der være en sagsbehandler til stede, så man kan få en hurtig og personlig sagsbehandling samt vejledning og eventuel afprøvning af andre småhjælpemidler og velfærdsteknologiprodukter.

Kvikservice har mulighed for med det samme at indstille, give instruktion og udlevere hjælpemidlet.

- Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan gøre hverdagen nemmere for borgerne. Vil man gerne have sagsbehandling, instruktion og udlevering af hjælpemidlet samme dag, kan man møde op i Kvikservice. Det er dén målgruppe, vi gerne vil hjælpe med det nye tiltag, siger Kirsten Bjerg, leder af Myndighed i Sundhed og Omsorg.

Hos Kvikservice kan du søge om simple hjælpemidler som for eksempel badebænk, rollator, albuestokke og andre småhjælpemidler.

Kvikservice kommer til at høre til på Hjælpemiddeldepotet, Jægervej 13 i Skjern, hvor der er åbent tirsdage kl. 10.00-12.00 og torsdage kl. 12.00-14.00. Man skal bare møde op - det er ikke nødvendigt at bestille tid.

- Man er velkommen til at tage en pårørende med, men det er nødvendigt, at den, der skal bruge hjælpemidlet, selv møder op, før vi kan sagsbehandle og udlåne hjælpemidlet, siger Kirsten Bjerg.

I første omgang er Kvikservice et forsøg, der varer fra og med den 4. januar til og med den 26. september 2024. Til den tid evalueres forsøget, og der tages stilling til, om tiltaget skal gøres permanent.

Efter aftale med en sagsbehandlende terapeut er det fortsat muligt for borgere eller pårørende at afhente og aflevere et bevilget hjælpemiddel på alle hverdage i Hjælpemiddeldepotets åbningstid. Det vil naturligvis stadig være muligt også at få sine hjælpemidler leveret af kommunen.

- Vi glæder os til at prøve den nye ordning af og håber, borgerne vil tage godt imod den, siger Kirsten Bjerg.