15. juni 2018

Erhvervslivet er også med på Folkemødet

Erhvervslivet er også med på Folkemødet

- Ringkøbing-Skjern Kommune har ført en offensiv erhvervsstrategi – også da der ikke var højkonjunktur. I har vist, at I ville væksten og udviklingen, og derfor er det på grund af jeres erhvervspolitik, ikke på trods af den, at I løfter.

Sådan lød den indledende kommentar fra direktør i Dansk Industri Kent Damsgaard, da Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd inviterede til folkemødedebat om erhvervsvirksomhedernes vilkår og udfordringer i et Danmark i højkonjunktur. Og så var tonen slået an til en debat om, hvordan ProduktionsDanmark formår at holde gang i hjulene, når arbejdsløsheden kun er på 2,3 procent.

På debatten præsenterede erhvervschef Hans Jørn Mikkelsen kampagnen Danmarks Største Arbejdsplads, der netop skal tiltrække arbejdskraft til kommunen, understøtte håndværksfagene og fokusere på at skabe praktikpladser i de eksisterende produktionsvirksomheder.

Viljen til at kanalisere unge ind i produktionsvirksomhederne greb DI-direktøren også fat i:

- Virksomhederne er nødt til at påtage sig det ansvar, det er at skabe arbejdskraften. De skal oprette praktikpladser, ellers kan de ikke råbe op om mangel på faglært arbejdskraft, sagde han.

Borgmester Hans Østergaard fremhævede udfordringerne med at sikre en bedre infrastruktur som en absolut forudsætning for at fastholde den positive erhvervsudvikling, der pt. karakteriserer kommunens erhvervsliv. Han påpegede herefter behovet for arbejdskraft, og at Ringkøbing-Skjern Kommune allerede arbejder på at få trukket både uddannelser og østeuropæiske arbejdere til kommunen.

Viceborgmester Søren Elbæk fremhævede, at der er flere i arbejde per 100 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune end i f.eks. Odense og Aarhus og konkluderede:

- Der er gang i hjulene.

Flysimulator på kajen

Med på Folkemødet – og som et eksempel på den revolutionen Industri 4.0 - er også Lærlingeklubben fra Teknologicenteret i Lem, der viser deres digitale tvilling af et rigtigt fly frem. Gennem alle folkemødedagene kan interesserede få en tur i en flysimulator – og et indblik i, hvordan digitale tvillinger er på vej ind i dansk industri.

I en debat om netop Industri 4.0 lørdag, er hovedspørgsmålene da også ”Hvordan skal vi uddanne ungdommen til en fremtid, som vi ikke kender? Hvilke tekniske kompetencer skal de have?” Her vil lærlinge, en fremtidsforsker og repræsentanter fra Teknologicenteret og Makerspace RKSK tale om teknologi og uddannelsespolitik i fremtidens vækstområder.