11. juni 2020

Informationsmøde om Bredbåndspuljen 2020

Informationsmøde om Bredbåndspuljen 2020

Energistyrelsen holder i alt seks informationsmøder om Bredbåndspuljen 2020. Det ene af møderne finder sted d. 18. juni i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Pga. forsamlingsforbuddet er der begrænsede pladser, så tilmeld jer hurtigt

Energistyrelsen offentliggjorde for kort tid siden kriterierne for at søge ind på Bredbåndspuljen 2020. Det er derfor nu, at man som borger med en dårlig internetforbindelse skal i gang med at forberede et lokalt bredbåndsprojekt.

Energistyrelsen holder i den forbindelse en række informationsmøder rundt om i landet, hvor man kan høre mere om, hvordan man kan søge om tilskud til lokale bredbåndsprojekter, hvis man bor i et område med dårlig dækning.

- Stabil og hurtig internet er blevet et fuldstændig afgørende parameter for at få hverdagen til at hænge sammen. Så hvis man bor i et område med et dårligt bredbånd, så kan jeg kun opfordre til, at man tager til informationsmødet og hører mere om, hvordan man kan få tilskud til et lokalt bredbåndsprojekt, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand ofr Erhvervs- og Vækstudvalget.

Det har indtil nu ikke været muligt for Energistyrelsen at planlægge informationsmøder, men med lempelsen af forsamlingsforbuddet er det nu muligt at samle op til 50 personer.

Tilmelding til informationsmøde i Videbæk

Der holdes i alt seks møder fordelt ud over hele landet. Mødet for Midt- og Vestjylland holdes i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk torsdag d. 18.  juni kl. 16.00-18.00.

Tilmeldingsfristen er onsdag d. 17. juni, og da der er begrænsede pladser, vil deltagelse blive efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding sker ved at sende en mail til tele@ens.dk med oplysning om, hvem man er, og hvilket møde, man ønsker at deltage i.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside.

2.370 lokale adresser kan søge om tilskud
Den nationale bredbåndspulje støtter udrulning af bredbånd i lokalområder med dårlig dækning. For at være tilskudsberettiget må en adresse højest have adgang til 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload. Energistyrelsens seneste kortlægning viser, at 2.370 adresser i Ringkøbing-Skjern Kommune er tilskudsberettigede.

Fra 2018 til 2019 har i alt syv projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune modtaget støtte fra den nationale bredbåndspulje på samlet set 12,6 mio. kr. De syv projekter omfatter i alt 432 adresser, der nu kan se frem til at modtage bredbånd via fiber.

Ringkøbing-Skjern Kommune afsatte i marts en ny lokal bredbåndspulje på 400.000 kr., der skal understøtte og øge chancen for, at lokale projekter kan søge ind på den nationale bredbåndspulje. Det kan du læse mere om her: https://www.rksk.dk/nyheder/kommunen/april/yderligere-400-000-kr-til-hurtigere-internet-i-landdistrikterne

Baggrund og links
For at opnå mulighed for tilskud fra puljen skal man slå sig sammen lokalt for at forberede et bredbåndsprojekt. Projektet skal indgå partnerskab med en bredbåndsudbyder og kan derefter søge om tilskud. Der er 100 mio. kr. i puljen i 2020.

Læs mere om bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen på Energistyrelsens hjemmeside.

Læs mere om Den Kommunale Bredbåndspulje på Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside: https://www.rksk.dk/om-kommunen/legater-priser-og-puljer/den-kommunale-bredbaandspulje

Vigtige datoer:

29. maj:                    
- Ansøgningsrunden for 2020 blev igangsat
- Energistyrelsens kort med oplysning om alle tilskudsberettigede adresser blev offentliggjort på bredbaandspulje.ens.dk.

25. august                
Sidste frist for, at borgere, kommuner m.v. kan gøre indsigelse mod oplysninger på kortet over tilskudsberettigede adresser

21. september       
Sidste frist for at annoncere projekter med henblik på at kunne indgå aftale med en udbyder

26. oktober             
​Ansøgningsfrist