10. maj 2023

Madmødet inviterer igen til bords med lokale råvarer

Madmødet

For tredje gang dækkes der op til Madmødet i alle syv Business Region MidtVest-kommuner den 22.-29. maj. Det gælder også i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor lokale fødevarer er en prioritet – og hvor besøgende blandt meget andet kan deltage i et lokalt whisky- og fisk-arrangement, lave kryddersmør og milkshake - eller spise ved gedebondens bord.

Traditionen tro er der flere end hundrede små og store arrangementer på programmet, når der i slutningen af maj igen dækkes op til Madmødet i de syv kommuner, der tilsammen udgør Business Region MidtVest.

På gader og stræder, strande, staldgange og langborde vil områdets fødevareproducenter endnu en gang servere fortællinger om deres lokaltproducerede kvalitetsprodukter og byde på lækre smagsprøver.

Og i Naturens Rige, hvor landbrugsproduktion og gode, lokale fødevarer i forvejen er et af kommunens fokusområder, er Erhvervsrådet under Ringkøbing-Skjern Kommune tovholder på foreløbig seks events, der tilsammen inddrager flere end 20 lokale råvare-producenter.

Dét betyder, at Madmødet, der i år er udvidet til en hel uge fra den 22.-29. maj, f.eks. byder på smagsprøver på lokalt destilleret Knaplund-gin, Vesterhavs-æblemost og unika-oste fra Arlas mejeri i Troldhede.

Herudover vil der rundt omkring i Ringkøbing-Skjern Kommune være oplevelser med fortællingen om lokale råvarer i centrum. Her kan de besøgende bl.a. høre om dagligdagen som fårehyrde på heden ved Lystbækgaard, komme til chokolade- og surdejsevent hos Gårdbageren - og høre om verdensmål og havaffald hos Omhu, der udover en tur ved Vesterhavet også serverer en frokost med skaldyr og friskfangede fisk.

- I Ringkøbing-Skjern Kommune er vi stolte over vores landbrug, der sikrer kvalitetsmad på bordet langt ud over kommune- og landegrænsen, og over de mange engagerede nicheproducenter, der er med til at sætte kommunen på det gastronomiske landkort. Derfor er jeg også rigtig glad for at se den opmærksomhed og den opbakning, som vores lokale fødevareproducenter får under Madmødet, siger borgmester Hans Østergaard.

På Smagen af vest-hjemmesiden https://www.smagenafvest.dk/madmoedet-2023 kan man læse om de enkelte arrangementer – og tilmelde sig de arrangementer, hvor der fortsat er ledige pladser.

- Vores lokale fødevareproducenter er generelt ret gode til at komme ud og møde forbrugerne, men i forhold til Madmødet oplever vi også år for år en øget interesse for at de lokale producenter gerne vil arrangere fødevareoplevelser ud over det sædvanlige og åbne dørene for folk. Det er netop dét, Madmødet kan, fortæller den Madmøde-ansvarlige erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Bente Lægsgaard.

Årets Madmøde-arrangementer bærer samtidig præg af det samarbejde, der også i det daglige er blandt de lokale fødevareproducenter. F.eks. byder Whisky & fisk-arrangementet udover havtaskegryde tilberedt af fiskeskipper Verner Møller fra Hvide Sande også på tips til at lave fisk over bål af Michelin-kokken Jesper Krabbe – foruden smagsprøver af produkter fra Stauning Whisky, Lowlands, Juhl & Agger og Gaardbageren.

Men også de lokale aftagere af lokaltproducerede fødevarer er med i Madmødet, der passende nok har sloganet ”En omvej værd”. I anledning af Madmødet tilbyder flere lokale restauranter nemlig en Madmødet-menu, hvor mindst halvdelen af råvarerne er fra lokalområdet. Det gælder også køkkenet på Vestjyllands Højskole.

 

FAKTA:

Madmødet finder sted i Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Skive, Lemvig, Struer og Ikast-Brande kommuner den 22.-29. maj 2023.

Det er tredje gang, at de syv kommuner i Business Region MidtVest i fællesskab sætter spot på gode, lokale råvarer med Madmødet, der samler bl.a. producenter, politikere, forbrugere.

”En omvej værd” lyder sloganet for Madmødet, men i Ringkøbing-Skjern Kommune bakker de lokale fødevareproducenter op om Madmødet, så omvejen for de fleste kun behøver blive ganske kort.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er det Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, der er tovholder på de lokale producenters arrangementer under Madmødet.

Se alle Madmødet-aktiviteterne på siden her: https://www.smagenafvest.dk/madmoedet-2023-program