24. marts 2020

Brug for ekstra skraldesække? Køb dem ved genbrugspladsen

Brug for ekstra skraldesække? Køb dem ved genbrugspladsen

Hvis skraldespanden bugner efter godt en uge med hele familien hjemme, er der hjælp at hente: Ved de fire genbrugspladser i kommunen, der i øjeblikket holder åbent for erhvervsdrivende, kan man købe særlige skraldesække mærket ”EKSTRA”, som skraldebilen vil tage med på tømningsdage.

Det kræver 30 kroner overført per MobilePay 243586 og at man dukker op i åbningstiden. Men ellers er der ingen ben i at skaffe skraldesække, så der kan blive plads til de ekstra tomme mælkekartonner og fyldte bleer, som fylder godt op i skraldespandene rundt omkring hos familiehusstandene:

- Vi mærker en efterspørgsel på ekstra affaldssække, nu hvor mange opholder sig hjemme. Derfor vil vi gerne pege på, at man kan købe skraldeposer mærket EKSTRA på de fire genbrugspladser, som i øjeblikket holder åbent særligt for erhvervsdrivende, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist i kommunens afdeling for genbrug.

De fire genbrugspladser er: Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande.

Carl Josephsen understreger, at skraldebilen kun tager ekstra husholdningsaffald med, hvis det er lagt i en original affaldssæk mærket EKSTRA.

Brug miljøstationerne
I øjeblikket er det kun erhvervsdrivende, der har adgang til genbrugspladserne. Man skal derfor ikke medbringe tomme glas, metaldåser, avispapir, pap og andre genanvendelige materialer på sin tur til genbrugspladsen efter ekstraskraldesække – det kan i stedet afleveres på miljøstationerne.

- Man kan reducere rigtig meget i mængden af husholdningsaffald, hvis man er grundig med at få sorteret genanvendelige materialer fra. Selvom genbrugspladserne holder lukket, så er det stadig muligt at aflevere genanvendeligt materiale på kommunens 108 miljøstationer, der er placeret rundt omkring i kommunen, siger Carl Josephsen.

På kommunens hjemmeside kan man finde et kort over miljøstationer ved at skrive ”miljøstationer” i søgefeltet. Kommunen opfordrer til, at man observerer og overholder de gældende retningslinjer for hygiejne og ophold i det offentlige rum

Miljøstationerne er ikke beregnet til storskrald eller haveaffald. Det bedes man stadig holde hjemme, indtil genbrugspladserne åbner for private igen.

Som et alternativ til genbrugspladsens aflæsningsplads til haveaffald anbefaler kommunens Genbrugsafdeling borgerne at gå sammen f.eks. i grundejerforeninger om at få en container til haveaffald sat op, så man i fællesskab kan komme af med hæk-afklip, plænekanter og øvrige resultater af forårssol og hjemmetid. Her skal man selv træffe en aftale med en lokal vognmand og ligeledes selv afholde udgiften til tømning.

FAKTA
Affaldssækkene kan købes ved genbrugspladserne i Tarm, Ringkøbing, Videbæk og Hvide Sande på hverdage mellem klokken 10.00 og 16.00. De koster 30 kroner per styk og kan betales med MobilePay.

Genbrugspladserne i Lem, Tim, Kloster, Spjald, Troldhede, Bork og Skjern holder fortsat lukket i linje med regeringens opfordring til, at alle ikke-kritiske kommunale services og ydelser lukkes ned frem til den 27. marts.

Skraldebilerne tager kun ekstra husholdningsaffald med, hvis det er pakket i de officielle affaldssække.

På linket her ses også en liste over butikker og udlejningsbureauer, fortrinsvist i sommerhusområder, der også forhandler ekstra affaldssække