3. marts 2023

Hjertestartere får nyt liv på genbrugspladserne

Foto Dan Thomsen

De giver nyt liv – og på fem af kommunens genbrugspladser får hjertestarterne nu også selv et nyt liv i fuld offentlighed

Uheldet er ude, når man mindst venter det. Derfor bliver de hjertestartere, der tidligere har været placeret indendørs på grenpladsen i Skjern og på genbrugspladserne i hhv. Tarm, Videbæk, Ringkøbing og Hvide Sande, nu flyttet ud, så man også kan komme til dem, når der ikke er personale på pladserne.

- Oprindeligt har man hængt hjertestarterne op indendørs, men vi synes, det giver meget bedre mening, at de hænger udendørs, så de er tilgængelige, uanset hvornår på døgnet, der måtte være brug for dem, siger Dan Thomsen.

Ud over at være leder af kommunens afdeling for Affald og Genbrug, er han selv hjerteløber og ved, hvor altafgørende den hurtige hjælp er, når uheldet er ude – herunder ikke mindst, hvor vigtigt det er, at man hurtigt kan få fat på en hjertestarter.

- Det gavner ikke, at hjertestarterne hænger inde bag en låst dør på de tidspunkter af døgnet, hvor der ikke er bemanding på pladserne. Nu placerer vi dem udenfor portene, så de er tilgængelige 24/7, forklarer Dan Thomsen og tilføjer, at det gode formål med hjertestarterne overskygger enhver bekymring i forhold til, om en placering udenfor hegnet kan føre til evt. tyveri eller hærværk.

- Hjertestarterne redder menneskeliv, så jeg kan slet ikke forestille mig, at de ikke vil få lov at hænge i fred, siger han.

Elektrikerne flytter hjertestarteren på genbrugspladsen i Ringkøbing i begyndelsen af den kommende uge. På de øvrige fire pladser, er hjertestarterne allerede blevet flyttet.