27. marts 2021

Ringkøbing-Skjern slukker lyset en time på lørdag til fordel for klimasagen

Ringkøbing-Skjern slukker lyset en time på lørdag til fordel for klimasagen

Når gader og veje pludselig ligger mørke hen på lørdag aften, så er det ikke nødvendigt at indberette fejlen. Der er nemlig slet ikke tale om nogen fejl.

I stedet er der tale om en markering af Earth Hour – jordens time, hvor mørket skal huske os på alt det, vi tager for givet - og minde os om, at vi skal passe på kloden.

Igen i år slukker Ringkøbing-Skjern Forsyning derfor lyset på gader og veje i byer og landsbyer i en time. Det sker på lørdag den 27. marts klokken 20.30 til 21.30.

Earth Hour er verdens største klimakampagne, der arrangeres af WWF Verdensnaturfonden. En time om året slukker millioner af mennesker, tusindvis af virksomheder og byer kloden rundt lyset som et symbol på handling mod klimaforandringerne og biodiversitetskrisen.

Den symbolske mørke time skal tænde håbet for en mere bæredygtig verden.

Desuden er kampagnen en mulighed for virksomheder, kommuner og private til at komme i gang med at skabe en grønnere og mere klimavenlig hverdag.

Godt i spænd med Energi2020
I Ringkøbing-Skjern Kommune går Earth Hour-kampagnens fokus på en mere bæredygtig verden fint i spænd med kommunens Energi2020-vision om at være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i år 2023 - og med visionen om, at vi skal være 100 procent fossilfri allerede i 2040 – ti år før resten af Danmark.

Arbejdet med at omstille Ringkøbing-Skjern Kommune til 100 procent vedvarende energi er forankret i Energirådet. Det består af erhvervs- og organisationsfolk samt politikere og embedsmænd fra kommunen.

Millioner slukker lyset

Earth Hour startede i Australien i 2007, hvor Verdensnaturfonden WWF lancerede kampagnen med en fælles opfordring til at slukke lyset i Sydney en time.

Året efter var 35 byer og anslået 50 mio. mennesker med i kampagnen.

I 2020 var Earth Hour på grund af COVID-19 for første gang et digitalt initiativ, og bevægelsen samlede folk fra 190 lande, der markerede initiativet online.

Da COVID-19 stadig raser, er Earth Hour igen i år online, hvor millioner af mennesker over hele verden inspireres til at tale for naturen.

Læs mere om kampagnen her: https://www.wwf.dk/kampagneoversigt/earth-hour/