21. november 2022

Så rulles den røde løber atter ud for lokale filmtalenter

Per Høgh Sørensen, filmfest i Vest

For elever i folkeskolens 8. klasse i Ringkøbing-Skjern Kommune stod der før efterårsferien filmfortælling på skoleskemaet. I en uge arbejdede eleverne med at lave optagelser og speak – og efterfølgende med at klippe og redigere deres kortfilm.

Og derfor lå der 36 kortfilm klar, da der den 14. oktober var deadline på indsendelse af kortfilm til Ringkøbing-Skjern Kommunes filmfestival Filmfest i Vest.

Nu har juryen haft tid til at kigge alle de indsendte film godt og grundigt igennem, og fra på mandag den 21. november vises de nominerede film på filmfestivalen i Ringkøbing Biograf, hvorefter det store awardshow afholdes med rød løber og prisoverrækkelser onsdag d. 23. november kl. 17-19.

- Vi har fået nogle virkelig fine film ind, og efter at vi har fået endnu flere kompetente kræfter ind i juryen i form af skuespiller og talentudvikler Maria Guggenheim og filmmand og tv-producer Claus Klok, har vi også udvidet kategorierne til det store awardshow på onsdag. Det betyder, at vi ud over alle de sædvanlige priser også uddeler hele to jury’ens særpriser, fortæller Rebecca Molders, filmkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som leder af Kulturskolens Talentlinje har Maria Guggenheim holdt workshops med skolernes 8. klasser, mens Claus Klok hver torsdag står klar til at hjælpe lovende filmtalenter på vej i det tværkommunale filmværksted for unge, FilmLab MidtVest på Slagteriet i Holstebro.

- Begge tilbud er et step up i forhold til at give unge i Ringkøbing-Skjern Kommune troen på, at de også kan drømme stort inden for filmverdenen, understreger Rebecca Molders og tilføjer:

- Der er folk nok som fortæller unge filmtalenter uden for de store byer, at det kan ikke lade sig gøre. Dét vi siger er, at jo, det kan det godt. Dét, at vi nu har filmtalentlinjen på Kulturskolen og FilmLab MidtVest – foruden at vi har fået Maria og Claus med i jury’en, betyder, at der bliver spottet noget talent blandt de unge, lokale filmmagere. Vi kan ikke vide, hvad de vil gøre med deres talent, men via Filmfest i Vest kan vi give dem et klap på skulderen og sige: ”Vi ser jer – og vi tror på jer!”

Foreløbig er det de unges film, der skal ses – i biografen. Filmfest i Vest-festivalen er primært for de unge selv, men andre interesserede kan booke en billet ved at henvende sig til biografen på tlf. 97 32 61 44.

Fakta:

www.filmfestivest.dk kan man læse mere om Filmfest i Vest-filmfestivalen.

Som den eneste danske kommune har Ringkøbing-Skjern Kommune en filmstrategi, der sigter målrettet efter lokal talentudvikling til filmbranchen. Et andet ben i strategien er at trække filmproduktioner til Vestjylland.

Under Filmfest i Vest-festivalen er der visninger af de nominerede film d. 21.-23. november i Ringkøbing Biograf.

Festivalen afsluttes med awardshow den 23. november kl. 17-19.