22. november 2021

Så rulles den røde løber atter ud i Ringkøbing-Skjern Kommune

Filmfest i Vest 2020

Det store awardshow Filmfest i Vest afholdes i Ringkøbing Biograf den 24. november med filmfremvisninger i dagene op til.

Traditionen tro bliver den røde løber rullet ud og dørmænd tager imod VIP-gæsterne. Desuden vil der være pindemadder og om ikke champagne så i hvert fald bobler i champagneglassene, når Ringkøbing-Skjern Kommune endnu engang inviterer til awardshow i forbindelse med filmfestivalen Filmfest i Vest.

Det sker i Ringkøbing Biograf den 24. november kl. 17.00-19.00, og blandt deltagerne er 8. og 9. klasses elever og lærere fra bl.a. Ringkøbing Skole, Hvide Sande Skole og Amagerskolen, der gennem det såkaldte POV-forløb har afholdt workshops om grundprincipperne i at skabe film.

POV, der står for det engelske Point of View, er en metode, som sikrer, at filmene bliver velfortalte og interessante for et bredt publikum – og at historierne fortælles fra de unge filmskaberes perspektiv og afspejler deres virkelighed.

Formålet med filmproduktionen er at udvikle talenterne – og at gøre de unge til mere bevidste kulturforbrugere.

Gode bud på statuetter

I alt er der indsendt 60 kortfilm til festivalen, og juryen, der består af professionelle filmfolk fra bl.a. Filmby Aarhus, Aarhus Filmværksted og undervisere ved Multi Platform Storytelling and Production-filmuddannelsen på VIA University College i Aarhus, er allerede i gang med at se og vurdere de mange film.

- Jeg har smugkigget på nogle af filmene, og der er nogle rigtig gode bud på prisvindere, siger Ringkøbing-Skjern Kommunes filmkonsulent Rebecca Molders.

Hun tilføjer, at underviserne undervejs i forløbet med produktionen af kortfilmene har kunnet mærke, at flere af eleverne denne gang er kommet med erfaringer fra den virkelige filmverden.

- Nogle af eleverne har været statister i TV-serien Hvide Sande eller har været med på sidelinjen, da serien blev optaget i og omkring Hvide Sande. Så de har fået en helt anden forståelse for, at der er forskellige roller på et filmhold – og at alle har en vigtig funktion i det virkelige filmliv. De har for alvor opdaget, at filmskabelse er et teamwork, hvor der ikke kun er stjerner foran kameraet.

- En af lærerne sagde f.eks.: ”Det var som om, at nu havde de selv set ”landsholdet” lave de store optagelser, så de var helt klar på tilgang og rollefordelingen på deres eget filmhold”, fortæller Rebecca Molders.

Når Filmfest i Vest – i lighed med internationale filmfestivaler - uddeler statuetter for f.eks. bedste script og bedste lyd er det netop for også at hylde folkene bag kameraet.

Og når kommunen gør en indsats for at give lokale unge mod på at søge ind i filmens verden hænger det bl.a. sammen med historiefortællingen om området:

- Det, vi gerne vil er, at få fortællere herfra, der går ud i verden og skaber film med udgangspunkt i deres vestjyske perspektiv på tingene, så vi undgår et karikeret billede af Vestjylland, forklarer Rebecca Molders.

Hvorvidt potentialet er til stede hos de nominerede elever ved årets filmfestival, kan man få svar på, når der blændes op for Filmfest i Vest i Ringkøbing Biograf den 24. november kl. 17-19.

- Der er et begrænset antal pladser i biografsalene, og de er primært forbeholdt eleverne og deres forældre og lærere. Men for at alle andre kan kigge med, etablerer vi en livestream, fortæller Rebecca Molders.

Linket til live-streamingen findes på www.filmfestivest.dk

 

Fakta:

Statuetterne, der bliver uddelt til Filmfest i Vest-awardshowet, er igen i år små filmruller, som kommunens teknologitilbud for digital produktion og design, Makerspace, har 3D-printet.

www.filmfestivest.dk kan man se en trailer for Filmfest i Vest-festivalen, og læse mere om både filmfestivalen og om POV-filmundervisningen.