31. oktober 2023

Ny pris til årets frivilligfest WestAwards – indstil din kandidat nu

WestAwards2023

Hver tirsdag sender du dit barn afsted til dagens fritidsaktivitet. Du er, ligesom de fleste andre voksne, lige kommet hjem fra arbejde og er klar til at gå i gang med de hjemlige opgaver.

Men der er nogle, der udskyder de private pligter. Nogle, der hver tirsdag (eller ugens andre dage) står klar i hallen, ved fjorden, på banen for at bruge et par timer sammen med dit barn. Eller med dig. Vedkommende står der hver uge. Og måske endda flere gange om ugen.

Dét engagement fortjener en hyldest. Det er de fleste enige om – og nu har politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune også besluttet at oprette en pris til den der helt særlige leder/træner fra det frivillige foreningsliv.

Formålet med prisen er at værdsætte det engagement og det arbejde, de frivillige trænere og ledere lægger i deres forening. En dedikeret leder er afgørende for en velfungerende forening med gode aktiviteter og træningsmiljøer, siger udvalgsformand Erik Viborg.
Vi vil som politikere gerne være med til at bakke op om det rige foreningsliv, vi har her i kommunen – og det vil vi vise med de priser, vi uddeler til WestAward-showet, hvor der nu også kommer en pris til den voksne leder/træner, tilføjer han.

Leder/træner-prisen skal gå til en voksen ildsjæl over 25 år, der gør en forskel i foreningslivet som leder, træner eller instruktør. Prisen skal gå til en entusiast, der inspirerer andre og er en god rollemodel for både medlemmer og andre ledere/trænere. Det kan for eksempel være en trofast, stabil og dygtig leder/træner, det kan være en inspirator, der sætter gang i nye aktiviteter - eller det kan være en leder/træner, der er med til at skabe den gode stemning og sammenhold i foreningen.

Hvem skal have prisen?

Ved du lige, hvem der har fortjent prisen, æren og de 5.000 kr., der følger med? Er der én i din eller dit barns forening, der fortjener et særligt skulderklap?

Så skal du gennem din forening indstille personen via Foreningsportalen på https://foreningsportalen.rksk.dk (bemærk, at der står deadline den 1. november, men at du kan indstille helt frem til på fredag den 3. november kl. 12)

Du kan allerede nu sikre dig en plads til showet, der udover prisuddeling også vil bestå af en masse lokal underholdning. Tilmeld dig her: frivilligvest.nemtilmeld.dk/99/

Kultur- og Fritidsudvalget vil vælge en prismodtager, som lever op til følgende kriterier:

  • Lederen/træneren er en god rollemodel for medlemmerne og de andre trænere
  • Lederen/træneren udviser engagement, og er med til at gør en forskel i klubben/foreningen
  • Lederen/træneren er med til at højne fællesskabet i foreningen/klubben
  • Lederen/træneren er med til at sætte retningen for eller udvikle foreningen, ved f.eks. at sætte gang i aktiviteter og nye initiativer​

De andre priser der uddeles til WestAwards-showet er:

  • Årets ungleder
  • Årets mønsterbryder
  • Årets idrætstalent
  • Årets Frivillige sociale indsats
  • Fejring af danske og internationale mestre

Læs mere om WestAwards-showet, priserne og tilmelding her: https://www.frivilligvest.dk/kalender