13. januar 2023

Plads, fællesskab, familie og luft i økonomien trak Janni og Mikkel fra København til Vestjylland

Foto: Flytmodvest.dk Janni og Mikkel har sagt ok

Mikkel, Viktoria, Janni og Konrad nyder her jordbærbedet, haven og deres hjem i Velling i sommeren 2022 (Foto: flytmodvest.dk)

 

Landsbyen Velling på kanten af Ringkøbing Fjord kommer for alvor på landkortet, når der er biografpremiere landet over på Hella Joofs filmatisering af bestsellerromanen "Meter i Sekundet" den 2. februar. Men allerede i dag er der "forpremiere" på en video om at være tilflytterfamilie i Velling.

Bestsellerroman med i flyttebilen

Stine Pilgaards succesroman "Meter i Sekundet" var med som lydbog i flyttebilen, da parret Janni Vang Nielsen og Mikkel Borre Stig Andersen med sønnen Konrad i 2020 flyttede fra København til landsbyen Velling. Janni og Mikkel er vilde med bogen. De har også på første parket i det forløbne år kunnet følge med i Hella Joofs filmatisering af bogen og glæder sig nu til at se det færdig resultat.

Janni og Mikkel har nemlig selv fået Velling som centrum på Verdenskortet. De er faldet til med et familieliv med masser af plads, fællesskab og luft i økonomien. Konrad har nu fået en lillesøster, Viktoria, og efter flere års corona-udskydelse blev Janni og Mikkel også gift i sommer.

Vigtigt at kunne spejle sig i andre

Ringkøbing-Skjern Kommune er glade for at få nye børnefamilier til området og har masser af plads til flere.

- Vi ved jo, at mange unge børnefamilier drømmer om at flytte fra storbyen og ud tættere på naturen, men at det kan være svært at tage springet. Og så kan det have stor betydning, hvis de får mulighed for at spejle sig i, hvorfor og hvordan andre har gjort det, de drømmer om, siger Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl.

Plads, nærhed og fællesskab

I bogen og filmen "Meter i Sekundet" er det Vestjyllands Højskole ved Velling, der har fået hovedpersonerne til Vestjylland, men højskolen har dog ikke haft indflydelse på Janni og Mikkels flytning.

Det afgørende for Janni og Mikkel var ønsket om mere plads - både inde og ude - og det blev ekstra presserende på grund af corona-pandemien i 2020. Ønsket var også at blive en del af et lokalt fællesskab, at bo i nærheden af familien og at have luft i økonomien til fremtidsønskerne.

- Vi mærkede med det samme fællesskabet, da vi kom her i byen, fortæller Janni og Mikkel, der føler sig rigtig godt taget imod. Parret fremhæver særligt fællesskabet omkring byens friskole og fribørnehave plus byens købmand, og så glæder de sig også over at være tættere på Jannis familie.

Luft i økonomien

De havde ellers i første omgang planer om at flytte tættere på Mikkels familie omkring Græsted i Nordsjælland. Men området kunne ikke konkurrere med udsigten til et pænt overskud på budgetkontoen i Vestjylland.

-Vi holdt simpelthen et økonomisk råd om vores fremtidsønsker og gjorde op, hvad der er vigtigst for os, forklarer Janni.

- Og det er, at vi vil have en økonomi, der gør, at vi kan spare op til, at børnene kan komme på efterskole, når de kommer i den alder. For det andet, at vi kan tage ud at rejse, og for det tredje, at vi kan tillade os at gå ned i arbejdstid, hvis vi ønsker det.

Den økonomi har familien fået med købet af murermestervillaen tæt ved Ringkøbing Fjord til langt under halvdelen af, hvad en tilsvarende bolig ville koste i Nordsjælland.

Tilflytterjob-ordning gav pote

Da beslutningen var truffet, fik Janni hurtigt job som specialpædagog i Skjern, og snart efter blev Mikkels største betænkelighed ved at flytte til Vestjylland gjort til skamme.

Med en baggrund som cand.mag. i musikvidenskab og erfaringer med markedsføring af store events i København var Mikkel lidt bekymret for jobmulighederne, men tilflytterjob-ordningen gav pote. Trykkerivirksomheden Strandbygaard i Skjern kunne se muligheder i Mikkels CV, så de tog kontakt og han er nu virksomhedens marketing & webkonsulent.

Tilflytterjob-ordningen er et tilbud om at få sit personlige CV sendt ud til over 700 forskellige lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds netværk. Tilbuddet er for alle, der ønsker at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune eller flytter til kommunen, fordi deres partner har fået job i området.

-Det er unikt, at man på den måde kan få kontakt til nogle virksomheder, som man ikke kender eller ikke har tænkt på som relevante, fremhæver Mikkel.

 

Hør, se og læs mere her:

Se og hør tilflyttervideoen med Janni, Mikkel, Konrad og Viktoria her:

www.flytmodvest.dk/tilflytter-videoer

Læs hele historien om tilflytterfamilien her:

www.flytmodvest.dk/bosaetning/flyttede-fra-noerrebro-til-velling

Læs mere om Velling her:

www.flytmodvest.dk/hvor-vil-du-bo/landbyer/velling

Læs om Velling og "Meter i Sekundet" her:

www.flytmodvest.dk/hvor-vil-du-bo/landbyer/velling-meter-i-sekundet

Læs om Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds tilflytterjob-ordning her:

www.flytmodvest.dk/job-karriere/tilflytterjob