16. januar 2023

Ringkøbing-Skjern Kommune åbner pop-up kontor i Aarhus

Klub Eksilvestjyder

Den 19. januar flytter kommunens bosætningsteam og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds matchmaker kontoret til Dokk1 i Aarhus.

Mange unge vestjyder flytter til Aarhus for at tage en videregående uddannelse. I takt med, at de falder til i den nye hjemby, får nye venner og måske en kæreste overser mange af dem mulighederne mod vest.

De muligheder vil kommunens bosætningsteam og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds matchmaker, Susanne Trip Nielsen gerne i dialog med eksilvestjyderne om.

Derfor åbner de pop-up kontor i Dokk1 i Aarhus den 19. januar fra kl. 14.00-17.00. Hér vil der være kaffe på kanden og mulighed for at få en uformel snak om mulighederne for at bo og arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune, når og hvis eksilvestjyderne på et tidspunkt får lyst til at vende hjem.

- Vi har sendt invitation pr. e-mail ud til alle medlemmer af Klub Eksilvestjyder i Aarhus med en opfordring til, at de kigger forbi, fortæller bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Dorthe Frydendahl og tilføjer:

- Der vil også være mulighed for en snak om praktikpladser, en projektaftale omkring specialet eller måske et studiejob, der kan fungere på langdistancen i en af virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Åbent for alle, der savner plads

Dorthe Frydendahl tilføjer, at hun håber, at nogle af de unge menneskers forældre tilbage i Ringkøbing-Skjern Kommune vil hjælpe med at fortælle de unge om pop-up kontoret, der foreløbig indtil sommer vil blive afholdt hver måned i Aarhus.

- Kontoret er også åbent for alle dem, der drømmer om mere plads og som gerne vil høre om alle de fordele, der er ved at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller Dorthe Frydendahl.

 

FAKTA:

Ringkøbing-Skjern Kommunes profilerings- og bosætningsteam holder pop-up kontor i Aarhus hver måned.

Første gang torsdag den 19. januar kl. 14.00-17.00 på Dokk1 (i undervisningslokale 2), Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C.

Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for unge, som tidligere har boet i Ringkøbing-
Skjern Kommune.

Klubben blev etableret i januar 2016 og har i dag over 1.500 medlemmer.

Kommunen etablerede klubben for at fastholde kontakten til de unge vestjyder, når de flytter fra kommunen for f.eks. at tage en videregående uddannelse.

Pr. 30.09.22 er 11 pct. af klubbens medlemmer flyttet retur til kommunen. Knap 60 pct. har i en spørgeskemaundersøgelse angivet, at de forventer at flytte retur indenfor 5-6 år.

Læs mere om Klub Eksilvestjyder her