29. september 2022

Film på skoleskemaet for kommunens 8. klasser

arkivfoto Rebecca Molders

Igen i år får eleverne i 8. klasse i Ringkøbing-Skjern Kommune tilbud om at lære de grundlæggende principper i at lave film. 

Skoleugen op til efterårsferien står i filmens tegn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her får eleverne i folkeskolens 8. klasse nemlig endnu en gang tilbud om at lære at producere kortfilm.

Det sker gennem kommunens samarbejde med bl.a. Filmby Aarhus og via oplæring i de såkaldte POV-filmprincipper. POV-principperne lærer de unge de grundlæggende ’greb’ i at lave film som også de professionelle filmfolk benytter sig af – og løfter kvaliteten markant af de unges film.

Som i den virkelige filmverden kan de unge filmmagere indsende deres film til professionel bedømmelse ved kortfilmfestivalen Filmfest i Vest.

Filmene skal være indsendt senest d. 14. oktober, hvorefter udvalgte film vil blive vist ved et awardshow i Ringkøbing Biograf. På www.filmfestivest.dk kan man læse mere om Filmfest i Vest-filmfestivalen.

- Filmfestivalen og awardshowet er med til at understrege, at vi som kommune tager de unges filmambitioner seriøst. Unge i Ringkøbing-Skjern Kommune elsker film, og det vil vi som kommune rigtig gerne understøtte, siger kommunens filmkonsulent, Rebecca Molders.

Som den eneste danske kommune har Ringkøbing-Skjern en egentlig filmstrategi, og filmundervisningen til eleverne i 8. klasserne er med til at forankre film som et tidssvarende fortællemedie hos de unge.

- Film er en udtryksform, som passer rigtig godt til mange unge mennesker – også til mange af dem, der måske har det lidt stramt med matematik og retstavning. Vi har kørt filmworkshops siden 2017, og oplever hver gang en stor entusiasme omkring filmundervisningen, ligesom vi kan se, at mange unge gerne vil fortsætte med at lave film og udvikle deres filminteresse, forklarer Rebecca Molders.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune - sammen med Herning og Holstebro kommuner - startet FilmLab MidtVest op. Det er et filmværksted for unge og et sted, hvor unge filmtalenter kan få undervisning, input og sparring med professionelle filmfolk, hvor der er mulighed for at låne professionelt filmudstyr, og hvor man kan møde andre filminteresserede unge fra Midt- og Vestjylland.

- FilmLab MidtVest afholder workshop i Herning d. 29.-30. oktober og på Generator i Ringkøbing d. 26.-27. november, og det er et gratis tilbud. Så jeg håber meget, at alle de unge, der er hooked på film, vil være med, siger Rebecca Molders og tilføjer:

- Der er både plads til dem, der tidligere har lavet film, og til dem, der starter op fra scratch.

Man kan tilmelde sig på filmlabmidtvest@gmail.com og læse mere om FilmLab MidtVest på www.slagteriet.dk/aktoerer/filmlab-midtvest/

Herudover har Ringkøbing-Skjern Kulturskole også fået film på programmet bl.a. med en talentlinje for 12-25 årige filmtalenter. Kulturskolen tilbyder desuden både undervisning i filmskuespil til dem, der vil stå foran kameraet, og filmundervisning til dem, der vil lære at lave film. Læs mere i pressemeddelelsen her og på Kulturskolens hjemmeside her