28. september 2022

Elbil-eventet West Wind Challenge køres i garagen

Elbil-eventet West Wind Challenge køres i garagen

West Wind Challenge lukker med udgangen af 2022 på grund af manglende opbakning.

Efter dette års beta-event blev det meldt ud, at hvis der i 2023 skal være et nyt West Wind Challenge, skulle der findes flere partnerskaber. Partnerskaberne skulle findes inden den 1. oktober - men det er desværre ikke lykkedes. Derfor har bestyrelsen bag West Wind Challenge besluttet at nedlægge foreningen og dermed muligheden for at holde ”Europas mest innovative event for fossilfri transport”, som det hedder i foreningens arbejdsgrundlag.

- Vi har været meget begejstrede for West Wind Challenge-konceptet, som virkelig rammer lige ind i tidens grønne dagsorden. Men et event med det ambitionsniveau og i den størrelse kræver, at der er flere om at løfte også den økonomiske opgave. Desværre har vi ikke fået dannet de nye og nødvendige partnerskaber, og derfor har vi valgt at nedlægge foreningen, siger bestyrelsesformand Morten Dyrholm, group senior vice president, Vestas.

Ideen om et West Wind Challenge blev født i 2018 blandt andet med afsæt i at inspirere flere til at køre elbil og få bilfabrikanternes og ladeoperatørernes innovationsafdelinger helt op på tæerne. Ideen passede lige ind i dagsordenen i Ringkøbing-Skjern Kommune, der siden er blevet kåret som Danmarks Klimakommune nummer 1 af Green Power Denmark. I maj 2022 blev der holdt beta-event, hvor man i første omgang ønskede at teste formatet og indholdet for eventet. Der blev skaffet de nødvendige penge, 25 biler deltog i udholdenhedsløbet rundt i kommunen, og indholdet i eventet blev testet som ønsket.

- I Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi gerne tage vores del af ansvaret for den grønne omstilling og bakke op om gode initiativer. I West Wind Challenge så vi en god ide, som vi troede på – og vi vil gerne være med til at teste gode ideer. Til gengæld er vi heller ikke bange for at lukke dem, hvis det viser sig, at ideen ikke har strøm nok på batterierne, siger borgmester Hans Østergaard, der er næstformand i foreningen West Wind Challenge.

Ringkøbing-Skjern Kommune havde sat en million kroner af som bidrag til næste års event.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi må nedlægge foreningen, men vi er meget glade for de gode og givtige partnerskaber, vi har fået med virksomheder, foreninger og organisationer om arbejdet her. Det er partnerskaber, vi i høj grad kan arbejde sammen med i vores ambitiøse arbejde med klimaplanen, som netop er vedtaget i byrådet, siger Hans Østergaard.

 

Fakta:

Bestyrelsen i foreningen West Wind Challenge er

  • Morten Dyrholm, group senior vice president, Vestas
  • Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Finn Borchsenius, prodekan, Aarhus Universitet
  • Jan Gintberg, komiker og idemand til West Wind Challenge.