27. september 2022

Genbrug vinder Årets Arbejdsplads

Genbrug vinder Årets Arbejdsplads

Da 3F skød konkurrencen om Årets Arbejdsplads i gang, var medarbejder og tillidsrepræsentant Malene Nielsen på genbrugspladsen i Tarm hurtig ved tasterne: Hun indstillede straks sin arbejdsplads til den store konkurrence.

- Jeg er så stolt af mine kollegers viden. Jeg er stolt af faget og det, vi har opnået her, har hun fortalt om begrundelsen for at indstille arbejdspladsen.

Hen over sommeren stod det klart, at Genbrug faktisk havde klaret sig rigtig godt i konkurrencen og fundet vej helt til top tre.

I dag blev spændingen så udløst. Finalisterne var Velterm i Brædstrup, Genbrug i Ringkøbing-Skjern Kommune og Jorton, Aalborg afdelingen. Genbrug fik en flot førsteplads.

Malene Nielsen kunne desværre ikke være til stede ved prisuddelingen, så afdelingsleder Dan Thomsen gik på scenen og modtog hæderen:

- Malene, du sidder på Kreta og livestreamer – det her er også til dig. Da jeg startede i jobbet her for nogle år siden, satte vi sammen to mål: Vi vil være Danmarks mest sikre og bedste arbejdsplads. Det satte en rejse i gang, hvor en af vores store pladser i september for første gang i min tid fik en grøn smiley af Arbejdstilsynet. Når jeg så bagefter hører, at medarbejderne har indstillet os til Årets Arbejdsplads giver det mig som leder mere blod på tanden og mod til at fortsætte rejsen, lød det stolt fra scenen, inden han til sidst kom med en opfordring til alle i kongrescentret:

- Husk nu at komme med affaldet i klare sække til genbrugspladserne.

Stor opgave

Genbrug er i disse år lige midt i ”orkanens øje” i den grønne omstilling. Borgere skal sortere affald, mere affald skal genbruges – og nærmest alle har en holdning til, hvordan den slags skal eller bør foregå. Medarbejderne på kommunens genbrugspladser og i Genbrug må derfor dagligt lægge ører til spørgsmål, kommentarer og undren fra borgere og brugere. Ikke desto mindre har de formået at rådgive og vejlede borgerne men også samtidig skabe Årets Arbejdsplads. Det giver stolthed hos den politiske ledelse:

- Medarbejderne i Genbrug står hver dag med en stor og kompleks opgave, som der er mange meninger omkring. Alligevel formår de at løse opgaverne til fulde, de har smil på læben og at de nu selv har indstillet deres arbejdsplads i denne konkurrence siger noget om faglig stolthed, arbejdsglæde og tryghed. Jeg er stolt af, at vi har sådan en velfungerende afdeling, hvor medarbejderne føler sig så godt tilpas, at de melder sig til denne konkurrence. Det er godt gået, lyder det stolt fra Ole Nyholm Knudsen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, der efter dagens flotte resultat gerne lover kage til kaffen til medarbejderne.

 

Fakta:

Genbrug i Ringkøbing-Skjern Kommune:

  • Der er 50 medarbejdere i Genbrug, som er en afdeling under Land, By og Kultur ved Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Afdelingen består af et myndighedsteam, der sikrer, at afdelingen efterlever lovgivningen, et dagrenovationsteam, der servicerer borgerne, når de har spørgsmål ifm deres affaldsordning og så driften, som består af medarbejderne på kommunens genbrugspladser.

 

Årets Arbejdsplads:

  • er en pris der uddeles hvert år af 3F. I år er det 30. gang, at prisen uddeles.
  • I spidsen for dommerkomiteen er 3F’s forbundsformand. De øvrige dommere er 3F’s ledelse, foruden to eksterne dommere: administrerende direktør og ejer af virksomheden Linak A/S på Als, Bent Jensen, og administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Petersen.

Kriterierne som dommerkomiteen bruger til bedømmelsen er:

  • Løn- og arbejdsvilkår
  • Arbejdsmiljø og sundhed
  • Uddannelse
  • Klima og miljø
  • Samfundsansvar
  • Virksomhedens udvikling