5. september 2019

Kom til borgermøde om udviklingen i Skjern midtby

Skyfish-foto

Hvilken retning skal udviklingen af Skjern midtby gå?

Dét er temaet, når Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Skjern Udviklingsforum og Skjern Handelsforening inviterer til borgermøde den 16. september kl. 19.00 - 21.30.

Mødet foregår i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, og centralt i debatten bliver kommunens tanker om at udbygge Innovest med yderligere 5000 kvadratmeter, hvor kommunens Borgerservice og Beskæftigelsesafdeling eventuelt skal flytte ind.

På borgermødet, hvor alle er meget velkomne, vil borgmester Hans Østergaard sætte scenen og lægge op til en debat om udviklingen af Danmarks yngste købstad.

Han understreger, at der endnu ikke er truffet beslutning om opførelsen af Innovest II eller om udflytningen af Borgerservice og Beskæftigelse, men fastslår, at kommunen naturligvis er interesseret i at medvirke til, at byen hele tiden udvikler sig i en god retning:

- Det er et faktum, at vi mangler kontorfaciliteter i Skjern, ligesom det gamle rådhus står over for en bekostelig renovation. Derfor sonderer vi terrænet i forhold til en udbygning af – og en udflytning til - Innovest, og jeg håber, at rigtig mange Skjern-borgere vil møde op og deltage konstruktivt i debatten om, hvordan fremtiden skal forme sig for byen, siger Hans Østergaard.

Dialog med alle

På borgermødet den 16. september vil kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen og direktør for Innovest Hans Jørn Mikkelsen give en nærmere præsentation af tankerne bag en mulig udbygning af Innovest, og komme ind på, hvilke positive og negative konsekvenser udbygningen og udflytningen af Borgerservice og Beskæftigelse kunne tænkes at have på Skjern midtby.

Herefter vil Skjern Handelsforening fortælle om handelslivets syn på udviklingen i Skjern, ligesom arkitekt Bo Christensen vil holde et oplæg under overskriften ”Hvordan kan Skjern midtby komme til at se ud i fremtiden?”

- Men formålet med borgermødet er, at vi rigtig gerne vil høre, hvad borgerne mener. Så i stedet for at holde nogle lange oplæg, lægger vi op til en dialogcafé, hvor alle mødedeltagere kan komme til orde, ligesom vi introducerer en elektronisk idébank, hvor borgere i hele kommunen efterfølgende kan give deres mening til kende, siger borgmesteren.

Tankerne om et Innovest II blev offentliggjort midt i maj, hvor det dog også blev understreget, at intet er besluttet endnu. Pressemeddelelsen kan findes på kommunens hjemmeside – og ligger desuden her:

https://www.rksk.dk/nyheder/kommunen/maj/planer-om-innovest-ii-faar-medvind-i-oekonomiudvalget

 

FAKTA:

Hvad:

Borgermøde om udviklingen af Skjern midtby

Hvor:

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter (Kramp Scenen – Indgang A)

Hvornår:

Mandag, d. 16. september 2019 kl. 19.00-21.30

Hvem:

Alle er velkomne. Bag arrangementet står Ringkøbing-Skjern Kommune, Skjern Udviklingsforum og Skjern Handelsforening.

Se invitationen her: