Vores Vilde Vestjylland

Dette er projektets logo

Danmarks Vildeste Kommune

Naturen er i tilbagegang og har brug for vores hjælp. Som en del af Miljøministeriets kampagne ’Sammen om et vildere Danmark’ dyster Ringkøbing-Skjern Kommune mod de øvrige 97 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Læs mere om konkurrencen på DKVild-hjemmesiden

Konkurrencen handler om at gøre en forskel for naturen. Med konkurrencen bliver der sat fokus på, at alt for mange arter og deres levesteder er i tilbagegang med fare for at uddø. Faktisk taler forskere om, at vi er i en regulær biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder ualmindeligt hurtigt. I anledning af Miljøministeriets fokus på den alvorlige problemstilling vil vi sammen give naturen en tiltrængt, hjælpende hånd. Vi vil arbejde for, at naturen i Ringkøbing-Skjern Kommune får mere plads.

Med samarbejde kommer man længst. Konkurrencen ligger op til, at projektet om at blive Danmarks Vildeste Kommune er et kommuneprojekt, hvor borgere, virksomheder og foreninger står sammen med kommunen om det fælles mål - at skabe bedre vilkår for den danske natur. Vil du være med til at gøre en forskel for naturen? Læs mere om vores initiativer på denne projektside og lad dig inspirere.

Konkurrencen blev udstedt i februar 2021 og løber frem til efteråret 2022. I løbet af perioden, bliver udvalgte projekter og initiativer i de deltagende 98 kommuner filmet af DR, til anden sæson af serien ”Giv os naturen tilbage” - Se første sæson af programmet hvor Hjørring Kommune blev vildere.

Kommunens slogan i konkurrencen er Vores Vilde Vestjylland. Længere nede på siden her og på Facebook kan du læse om vilde naturprojekter i Naturens Rige - og inspirere andre med dine gode idéer til, hvordan vi sammen kan gøre en forskel for naturen.

Vi vil gerne se dine gode ideer! På Vores Vilde Kort kan du registrere billeder af dine vilde initiativer i haven. Lad kreativiteten få frit spil og vær med til at inspirere andre borgere. Du kan se en guide til at bruge kortet her.

Kontaktoplysninger
Vores Vilde Vestjylland - Sekretariatet
Vores Vilde Vestjylland - Sekretariatet
Smed Sørensens Vej 1
6950 Ringkøbing